Citrous Muffins with Flax Seeds and Cinnamon

P1012337_C









EN:
Hi, sweethearts
Today I`ll share with you a recipe for some easy and delicious muffins. I really love them because almost all required ingredients can be found in ordinary refrigerator. Basically they are common muffins but the differences come from flavors – lemons, tangerines, grated coconut and cinnamon. They are perfect for brunch parties, office snack or surprise for upcoming Valentine's Day. So let’s get started.

BG:
Здравейте, сладкиши
Днес реших да споделя с вас една рецепта за изключително лесни и вкусни мъфини. Обожавам ги, защото почти всички продукти могат да бъдат открити във всеки хладилник. Основата е съвсем обикновена, но разкошния вкус идва от аромата на мандарини, лимони, настърган кокосов орех и канела. Перфектни са за закуска в офиса, брънч партита и най-вече за предстоящия Св. Валентин. Така че нека започваме.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEN:

INGREDIENTS


BG:

СЪСТАВКИ


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

EN:

INSTRUCTIONS
Preheat oven to 400 degrees F (200 degrees C). Grease 12 muffin cups, or line with paper muffin liners. 

In a large bowl, beat the eggs, sugar and melted butter with mixer or wire whip until light and fluffy. Add the yogurt, grated lemon and tangerine zest, flax seeds, coconut and cinnamon. 

Combine the flour and baking powder and stir into the mixture until just blended. 

Fill cups 2/3 full. Bake for 15 to 20 minutes or until toothpick inserted in center comes out clean. Cool 1 minute before removing from pan. Serve warm.

Mint tea and interesting book are perfect addition to these lovely muffins.
OLYMPUS DIGITAL CAMERABG:

ПРИГОТВЯНЕ
Загрейте фурната предварително на 200 градуса по Целзий. Намажете форма за 12 мъфина с масло или използвайте хартия за печене.

В голяма купа разбийте яйцата, захарта и разтопеното масло с миксер или тел за разбиване, докато сместа стане еднородна. Добавете киселото мляко, настърганата на кора от лимон и мандарина, кокосовите стърготини, лененото семе и канелата.

Смесете брашното и бакпулвера и изсипете в по етапно в сместа, докато се получи еднородна смес.

Изсипете сместа във формите за мъфини. Не ги пълнете до горе, защото при печенето те набухват и ще прелеят. Печете ги за около 15 - 20 минути в предварително загряната фурна. Най-лесният начин да сте сигурни, че са готови, е да забиете клечка за зъби в средата и ако тя излезе чиста, без остатъци от сурово тесто по нея, значи всичко е перфектно. Изчакайте около минута и ги извадете от формите. Сервирайте ги топли.

Ментов чай и интересна книга са перфектните другарчета на тези ароматни съкровища.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
P.S. Don`t forget to follow me on facebook  and instagram for more interesting updates :)))
П.С. Не забравяйте за последвате блога в Facebook и  Instagram за повече ърдейти  и интересни неща.

Love, Lucy

Етикети: , , , , , , , ,