
EN:
Hi, sweethearts 
It`s Sunday and I have some more free time, so I decided to make a delicious dinner for me and my boy.  We both are italian food lovers and that`s why I chose pasta as my dinner dish. Not classy carbonara spaghetti but something a little different. So I pressent you my creamy spaghetti with bacon and pickles. It`s easy and very delicious. Hope you like it.
BG:
Здравейте, прекрасни
Днес е неделя и разполагам с малко повече свободно време. Затова реших да направя една малко по специална вечеря за мен и приятеля ми. И двамата сме запалени любители на италианската кухня и точно поради това веднага знаех, че ще правя някаква вечеря с паста.Имах всичко необходимо за класически карбонара спагети, защото винаги обичам да правя леки промени, добавих нещо и от себе си. Така се родиха моите сметанови спагети с бекон и кисели краставички. Правят се изключително лесно и са прекрасни на вкус. Надявам се да ви допаднат.

EN:
INGREDIENTS
- 500 gr. spaghetti 
 
- 100 gr. bacon 
 
- 250 ml. light cream 
 
- 150 gr. Parmesan cheese 
 
- 100 gr. creamy Cheddar cheese 
 
- 3 blocks of creamy cheese 
 
- 2-3 pickles chopped 
 
- 2 cloves garlic finely chopped 
 
- 1 tablespoons dried oregano 
 
- 1 tablespoons dried parsley 
 
- 1 tablespoons olive oil 
 
- salt and pepper to taste 
 
 
BG:
СЪСТАВКИ
- 500 грама спагети
 
- 100 грама бекон
 
- 250 мл. течна сметана
 
- 150 грама Пармезан
 
- 100 грама крема сирене Чедър
 
- 3 блокчета крема сирене с опушен вкус. От онези в кръглите кутийки.
 
- 2-3 кисели краставички, нарязани на дребни парченца или на лентички
 
- 2 скилитки чесън, ситно нарязани
 
- 1 супена лъжица сушен риган
 
- 1 супена лъжица сушен магданоз
 
- 1 супена лъжица зехтин
 
- сол и черен пипер на вкус
 
EN:
 
INSTRUCTIONS
Bring a large pot of lightly salted water to a boil. Add pasta and cook for 8 to 10 minutes or until al dente. Drain, then return to pot. 
 
Meanwhile, place olive oil and bacon in a large Wok chinese pan and cook over medium-high heat, turning occasionally, until evenly browned, about 5 minutes. Remove bacon with a slotted spoon, leaving drippings in pan; set bacon aside. 
 
Cook and stir garlic in the remaining bacon grease over medium heat. Add cream, cream cheese, Cheddar and pickles to pan; stir until smooth. Stir Parmesan cheese, and add bacon into cream cheese mixture; season with oregano, parsley, salt and pepper; cook about 5 minutes more. Mix pasta into sauce to serve.
BG:
ПРИГОТВЯНЕ
Сварете спагетите в голяма тенджера. Общо взето са й необходими около 8-10 минути. Изцедете я и оставете настрани.
През това време пригответе соса. В голям тиган (Аз лично използвам wok) загрейте зехтина и сложете нарязания на дребно бекон. Запържете го за 5 минути на не много силен огън. Разбърквайте го от време на време, докато не хване златиста коричка. Извадете го от тигана и го оставете настрани.
В мазнината от бекона, запържете чесана, краставичките и сирената. Изсипете сметаната, настържете Пармезана и добавете бекона. Овкусете с подправките и солта и оставете на поври на слаб огън за около 5 мин. Смесете спагетите със соса в голяма купа или тенджера и сте готови.
P.S. Don`t forget to follow me on facebook  and instagram for more interesting updates :)))
П.С. Не забравяйте за последвате блога в Facebook и  Instagram за повече ърдейти  и интересни неща.
Love, Lucy
 
 
Етикети: bacon, Cheddar, Creamy, easy, Food, le tiny universe, Parmesan, pickles, recipe, spaghetti